mislpronzaya (mislpronzaya) wrote,
mislpronzaya
mislpronzaya

Что читать

РАССКАЗ О СМЕРТИ ПАФНУТИЯ БОРОВСКОГО

Въ лѣто 6985, и индикта 10,[2] по святом же и честнѣмъ праздницѣ Пасхы, въ четверг 3 недели, назавтрее Георгеева дни,[3] в 3 час дни,[4] позва мя старець походити за манастырь. Егда же изыдохом, тогда начатъ шествовати кь пруду, егоже създа многым трудомъ своимъ. Егда же приидохом на заплот, узрѣ поток водный, явльшийся под мостъ, и начат мя учити, како заградити путь водѣ. Мнѣ же о сем рекшу: «Азъ иду съ братьями, а ты нам указывай», — ему же рекшу: «Нѣсть ми на се упражнения, понеже ино дѣло имамъ неотложно, по обѣде имам нужнѣе дѣло». Пакы старець възвъратися в монастырь, у же время литургии. Егда же свершися божественая служба, тогда с братьями в трапезу по обычаю шествоваше и пищи причастися.


ПЧЕЛА
КНИГЫ «БЧЕЛА».
РѣЧИ И МУДРОСТИ ОТ ЕУАГЕЛЬЯ, И ОТЪ АПОСТОЛА, И ОТ СВЯТЫХ МУЖЬ, И РАЗУМЪ ВНѣШНИИХЪ ФИЛОСОФЪ[1]
О ЖИТИИСТѣИ ДОБРОДѣТЕЛИ И О ЗЛОБѣ


ПОВЕСТЬ О БЛАГОВЕЩЕНСКОЙ ЦЕРКВИ
6687
Сии убо бѣста брата себѣ по плоти, благородну, и благочестиву, и богату родителю чада. Имѣеста же оба межу собою любовь, яко истинаая братия плотию и духомъ. И яко видеста родители своя преставльшася, имѣния же многа оставльша, имѣяста же вѣру велию ко пречистей Богоматери, владычицы нашей Богородицы и приснодевы Марии, помыслиста же создати монастырь во имя пречистыя Богородицы, честнаго и славнаго ея Благовѣщения. И якоже поставиша церковь древяну, и монастырь сотвориша, и соградиша, и вся, яже на потребу, устроиша — и келии, и трапезу; таже, не по мнозе времени, совѣщастася поставити церковь каменну, и наяша хитрецевъ, зиждущих церкви.

ПОВЕСТЬ О ПУТЕШЕСТВИИ ИОАННА НОВГОРОДСКОГО НА БЕСЕ
Tags: русская литература, что читать
Subscribe

  • Британия, Брит-ания

    Вчера заметил в видео Девятова - огрызки из-следований доктора Холмса-Зарубежома, типа " Брит- это "завет" на арамейском,…

  • В. Ф. Романов Старорежимный чиновник

    Из личных воспоминаний от школы до эмиграции 1874–1920 гг. Родился я в Киеве 4 марта 1874 года. Этот город, начиная с самого его…

  • Kакой он поляк, он виленский.

    Литовского вопроса в то время как бы не существовало. Все литовцы с некоторой гордостью называли себя поляками, поляки же Привислянскогo края не…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments